Skip to main content

Adatkezelési tájékoztató

 

A www.hitelpartner.hu weboldalt üzemeltető HC Központ Kft. (a továbbiakban: Hitel.hu) tájékoztatja a weboldalra látogatókat, a weboldalon regisztrálókat illetve érdeklődőket (konkrét termék iránt érdeklődés esetén az Érdekel gombra kattintás követően személyes adatot megadó személyeket, továbbiakban: Érdeklődés)  az általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelésével kapcsolatos gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintettek jogairól.

A www.hitelpartner.hu  cookie-kat használhat, melynek részletesebb szabályzata a Süti használati szabályzat menüpont alatt található.

Adatkezelési gyakorlatunk az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényen alapszik.

1. A kezelt adatok köre

Regisztrációnál: név, jelszó, e-mail cím

Érdeklődésnél: név, e-mail cím, telefonszám, irányítószám/település

Saját fiókkal rendelkezőknél:  a kalkuláció során a látogató által a keresés beállításához megadott adatok (különösen: hitelcél, hitelösszeg, futamidő, ingatlan vételára, havi jövedelem,  egyéb feltételek).A látogató a honlapon történő „Regisztráció” vagy a „Érdeklődés” elküldésével hozzájárulását adja ahhoz, hogy a megadott adatait a www.hitelpartner.hu  jelen tájékoztatóban meghatározott céllal kezelje, azokat adatbázisában rögzítse.

A regisztrált látogatónak lehetősége van arra, hogy a későbbiekben közösségi médiafiókjával ( Facebook, Google+, Linkedin) lépjen be a hitel.hu weboldalon a saját fiókjába. Amennyiben ezt a bejelentkezési módot választja a látogató az egyes közösségi médiák adatokat oszthatnak meg a hitel.hu-val. A látogató a közösségi média-szolgáltatótól tudhat meg többet arról, hogy adatai ilyen esetekben hogyan kerülnek felhasználásra.

2. Az adatkezelés célja

  • Saját fiók létrehozása: Regisztráció és/vagy Érdeklődés esetén saját fiók létrehozása a látogató részére a www. hitel.hu weboldalon, amely saját fiókban a látogató maga kezelheti a kereséseit, érdeklődésének megfelelő pénzügyi terméket menthet el, kérheti annak a nyomon-követését. A saját fiókkal rendelkező személyek (regisztrálók, Érdeklődő) az általuk a kalkuláció során érdeklődéssel megjelölt terméknél megadott keresési beállításnál megadott feltételek (lásd 1. pontban) a hitel.hu programban naplózásra kerülnek.
  • Közvetlen kapcsolatfelvétel: Érdeklődés esetén szolgáltatásunk igénybevétele érdekében
  • Marketing tevékenység végzése: A Regisztráció és vagy Érdeklődés esetén szolgáltatásairól illetve a velünk szerződésben álló pénzügyi intézmények termékeivel/szolgáltatásaival kapcsolatos, illetve a velünk szerződésben álló más egyéb vállalkozások termékeivel/szolgáltatásaival kapcsolatosan direkt marketing célú tájékoztatás nyújtása e-mailben, telefonon, hírlevél küldésével,
  • Szolgáltatásaink fejlesztése: elégedettségi kérdőív megküldése a szolgáltatásunk fejlesztése érdekében, elemzések készítése piaci elemzés, piackutatás végzése

3.  Adattovábbítás

Amennyiben a látogató a piaci termék összehasonlításban valamelyik pénzügyi termék iránt érdeklődik, úgy a kiválasztott pénzügyi terméket/szolgáltatást nyújtó pénzügyi intézmény, mint adatkezelő részére kifejezetten a termék iránti érdeklődés okán kapcsolatfelvétel céljából, a pénzügyi közvetítéshez kapcsolódóan továbbításra kerülhetnek a honlapon megadott személyes adatok ( a saját fiókban naplózott, a kalkulált termék kereséséhez megadott adatok kivételével).

A hitel.hu-val szerződésben álló pénzügyi szolgáltatók:

Budapest Bank Nyrt, CIB Bank Zrt, Cofidis Magyarországi fióktelepe, Erste Bank Hungary Zrt, FHB Kereskedelmi Bank Zrt, FHB Jelzálogbank Nyrt, FHB Lízing Zrt, Gránit Bank Zrt, K&H Bank Zrt, Magyar Cetelem Bank Zrt., MKB Bank Zrt, Oberbank AG Magyarországi Fióktelepe, OTP Bank Nyrt. ,OTP Jelzálogbank Zrt., OTP Ingatlanlízing Zrt.,Provident Pénzügyi Zrt, Raiffeisen Bank Zrt, Sberbank Magyarország Zrt, Sopron Bank Burgerland Zrt, Unicredit Bank Hungary Zrt

4. Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja a www.hitel oldalon regisztrálók/érdeklődést küldők önkéntes hozzájárulása.

5. Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelés a regisztráció vagy az Érdeklődés elküldésének napján kezdődik és a hozzájárulás visszavonásáig, de legfeljebb 5 évig tart.

6. Az adatkezelés módja:

A www. hitel.hu weboldalon megadott személyes adatokat a HC Központ Kft adatbázisban rögzítik. Az adatbázis adataihoz a HC Központ Kft-n kívül a vele szerződéses jogviszonyban álló, az MNB felügyeleti nyilvántartásában regisztrált alügynökök férhetnek hozzá.

7. Az érintettek jogai

A regisztráló bármikor jogosult tájékoztatást kérni az Hitel.hu által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá
bármikor kérheti azok helyesbítését, módosítását, megváltoztatását, törlését. A regisztráció törlését az ügyfelek a kapcsolat menüponton keresztül vagy az info@hitel.hu email címre megküldött levélben kérhetik. Az Hitel.hu a kérelem benyújtásától számított lehető legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 15 napon belül eleget tesz a kérelemben foglaltaknak.

Az elektronikus hírleveleket, egyéb hirdetéseket az Hitel.hu a info@hitel.hu email címről küldi ki. Ügyfeleink a hírlevelek, e-mail levelek alján található leiratkozás linkre (www.hitel.hu/leiratkozas) kattintva jogosultak megtiltani további hírlevelek, marketing megkeresések küldését. Egyéb online szolgáltatások (pl. keresésnek megfelelő értesítés
küldése) esetén a kapott értesítés alján található linkre kattintva, a regisztrált felhasználóknak a felületre bejelentkezve is módjuk van lemondani az adott szolgáltatást. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét arra, amennyiben ügyfelünk meg kívánja tiltani a további email hírlevelek küldését, illetve le akarja mondani valamely online szolgáltatást, úgy az összes, általa megadott email cím vonatkozásában szükséges a leiratkozást megtennie.

8. Jogorvoslat

A regisztráló az adatainak kezelésével kapcsolatos sérelem esetén beadvánnyal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, vagy pert indíthat a lakóhelye (tartózkodási helye) szerint illetékes törvényszéken.

9. Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-105399/2016, NAIH-105398/2016, NAIH-105397/2016, NAIH-105396/2016

Adatkezeléssel és adatvédelemmel kapcsolatos kérdésekben fordulj hozzánk bizalommal a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink egyikén!

A Hitel.hu csapata